Соціальний захист, збереження та зміцнення здоров’я вихованців та педагогічних працівників

Заклад дошкільної освіти забезпечений нормативно-правовими документами з питань соціального захисту дітей. Громадським інспектором Кукудяк І.В. розроблені відповідні напрямки роботи з дітьми із багатодітних сімей, неповних, сімей, діти яких потребують соціальної опіки, внутрішньо-переміщених.

Для виявлення дітей пільгових категорій у вересні 2022 року було проведено соціальне опитування сімей. Складено банк даних дітей пільгових категорій.  З батьками та членами родин проводилась роз’яснювальна робота щодо права користування пільгами. Для категорії цих дітей організовано пільгову оплату за харчування

Відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний навчальний заклад, змісту Базового компонента дошкільної освіти в Україні, одним з головних завдань, що стоїть перед закладом, вважається взаємодія з сім’єю. Педагогами дошкільного закладу систематично проводяться батьківські збори, консультації, готуються наочно-інформаційні повідомлення на теми, що актуальні для певної вікової групи. Батьки вчасно інформувались про нормативно-законодавчі акти, що регулюють перебування дітей в закладі. З ними постійно проводилась просвітницька робота з правового виховання.

В закладі   станом на 14.06.2023 року виховується 358 дітей. Є діти пільгових категорій, а саме:

  • багатодітні 42 сімей (для цієї категорії організовано 50% оплата за харчування).

100% звільнення від оплати за харчування

  • малозабезпечені – 4 сімей
  • АТО, ЗСУ – 33 сімей
  • діти-інваліди – 11 дітей
  • діти з особливими освітніми проблемами – 9
  • ВПО – 9

У закладі, упродовж багатьох років, проводиться велика робота з правового виховання дошкільників та соціального захисту згідно конвенції ООН про права дитини, Всесвітньої Декларації про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей. Розроблені методичні рекомендації, конспекти занять, підібрана література для педагогів, різноманітні ігри, наочність. Проводиться активна робота з батьками (консультації, бесіди, відкриті заняття, збори). В усіх вікових групах були проведенні заняття по правам дитини, бесіди, конкурси малюнків, вікторини, в яких дошкільники показали свої знання.

Інформація про виконану роботу висвітлюється на сайті закладу dudaryk.co.ua/, на сторінці у Фейсбуці.  Вихователі в вайбері для батьків вихованців розміщували цікаву інформацію з питань безпеки дитини та профілактики булінгу: розвивальні мультфільми, відео-заняття, консультації он-лайн , пам’ятки тощо. На заключній педагогічній раді педагоги прозвітували про проведену роботу щодо профілактики булінгу у своїх групах.

 

 

dudaryk