Матеріально-технічна база

Дошкільний навчальний заклад розташований на території загальною площею 1,039 га в типовій двоповерховій будівлі площею 3133,9 кв.м. Заклад огороджений по всьому периметру. Кожна група має прогулянковий майданчик з павільйоном та зеленими насадженнями, пісочницю та ігрове обладнання. Облаштовано спортивний майданчик з футбольним, баскетбольним та волейбольним полями, спортивним обладнанням. Створено майданчик «Безпеки дорожнього руху» та метеомайданчик для проведення пошуково-дослідницької роботи. Облаштовано город для дитячої праці,  насаджено фруктовий сад, декоративні кущі, упорядковано клумби.

В ЗДО є протипожежний інвентар, пожежний щит, достатня кількість вогнегасників та десять кран-комплектів з пожежними рукавами, пожежний гідрант.

Естетично оформлені інтер’єри приміщень. Будівля забезпечена гарячою водою, підключена до централізованої системи опалення та каналізації, встановлено ІТП .

Групові приміщення відремонтовані, добре упорядковані сучасним розвивальним та ігровим обладнанням, яке розміщене у ігрових осередках. Є достатня кількість дитячих меблів, м’якого інвентарю, столових приборів, спортивного інвентарю, навчальних і розвивальних посібників та іграшок, технічних засобів навчання (магнітофон, телевізор).

Належною є навчально методична база дошкільного закладу. Методичний кабінет облаштований відповідно до Примірного положення про методичний кабінет закладу дошкільної освіти  від 16 квітня 2018 року №372, завдань дошкільної освіти та змісту чинних навчальних програм. Матеріали кабінету систематизовані, в наявності нормативні документи, фахова навчально-методична література з грифом МОНУ, періодичні видання, технічні засоби навчання.

Облаштовано кабінети для практичного психолога, вчителя-логопеда, музичних керівників, керівника гуртка з англійської мови.

Музично-хореографічна зала розміщена в просторій кімнаті 145 кв.м. Оснащена музичними інструментами та обладнанням (піаніно, музичний центр, DVD з мікрофоном, TV, колонка , проектор, екран портативний, дитячі музичні інструменти, дзеркала та станки для занять з хореографії). Для зберігання костюмів та атрибутів у закладі функціонує костюмерна.

Фізкультурна зала обладнана стандартним фізкультурним обладнанням та нестандартним інвентарем (дуги, кільця, м’ячі, «доріжка здоров’я», канати з корків, дошки, колода, драбина з канатами, рукохід, тренажери, баскетбольний щит, мати).

Для медичного обслуговування в закладі обладнано медичний кабінет, який складається з чотирьох кабінетів: кабінет прийому, маніпуляційний кабінет, ізолятор на одне ліжко, фізкабінет. В кабінетах знаходиться необхідний інвентар та фізіотерапевтична апаратура (апарат УВЧ, портативна кварцова лампа, Куф, електрофорез, інгалятор, ростомір, ваги).

Для організації харчування функціонує харчоблок, який забезпечений необхідним кухонним посудом та технологічним обладнанням.

Двома сучасними пральними машинами LG, бойлером і прасками забезпечена пральня. Приміщеня кастелянки забезпечене швейною машинкою та оснащене стелажами для зберігання чистої білизни.

Кабінет діловода обладнаний сучасними технічними засобами навчання: комп’ютером, принтером, сканером , ламінатором,  проектором.

Для створення інклюзивного простору функціонує ресурсна кімната – спеціально організований простір де надаються психолого-педагогічні послуги та проводяться корекційно-розвиткові занятта.

У закладі відповідно до нормативно-правових документів облаштовано найпростіше укриття на 308 осіб загальною площею 185 кв.м.(підвал – 125 кв.м., коридор – 60 кв.м.).