Загальні відомості про ЗДО

Головною метою роботи дошкільного навчального закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, задоволення потреб громадян у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, створення умов для їх фізичного, розумового і духовного розвитку.

Діяльність закладу направлена на реалізацію основних завдань дошкільної освіти : збереження та зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей; формування їх особистості, розвиток творчих здібностей та нахилів; забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту; виховання потреби в самореалізації та самоствердженні.

Я, як завідувач:

– реалізовую державну політику в галузі освіти;

– представляю заклад в усіх державних органах;

– контролюю відповідність застосованих форм, методів і засобів розвитку, виховання і навчання дітей їх віковим, психофізіологічним особливостям, здібностям і потребам;

– веду контроль за організацією харчування, медичного обслуговування; дотриманням санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил техніки безпеки, вимог безпечної життєдіяльності дітей і працівників.

– підтримую ініціативу щодо вдосконалення освітньої роботи, заохочую творчі пошуки, дослідно-експериментальну роботу педагогів;

– організовую різні форми співпраці з батьками або особами, які їх замінюють.

У ЗДО № 23 «Дударик» функціонує 13 груп:

  • 1 група раннього віку
  • 12 груп дошкільного віку

            З них 2 інклюзивні групи  для дітей 5-го та 6-го року життя.

Станом на 31 травня 2021 року в закладі нараховується  359 дітей, хоча розрахований на 255 вихованців, двоє з дітей – це вихованці з особливими освітніми потребами. Зараховування дітей до дошкільного закладу здійснюється згідно реєстру та на підставі заяв батьків, медичної довідки про стан здоров’я дитини, ксерокопії свідоцтва про народження дитини.

dudaryk