p1030462

Ми розпочали роботу за програмою «Афлатот»

p1030462Робота за програмою «Афлатот» – соціальна і фінансова освіта дітей дошкільного віку» проводиться відповідно до меморандуму про співпрацю у сфері дошкільної освіти між Міністерством освіти і науки України та міжнародною фундацією «AflatounInternational» (Королівство Нідерландів) із метою упровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку в навчально-виховний процес дошкільних навчальних закладів.

У лютому 2016 року Міністерством освіти і науки спільно з громадською організацією «Школа рівних можливостей» було проведено інструктивно-методичну нараду з питань упровадження даної програми. Нарада відбулась за підтримки Університету банківської справи. Участь у нараді взяли представники (регіональні координатори) від різних областей. Усього до проекту залучено 81 дошкільний навчальний заклад із 16 регіонів України.

Івано-Франківська область теж є учасником упровадження цієї програми. У навчальному тренінгу, що проводився на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, взяли участь і педагоги ЗДО № 23 «Дударик».

Тренери навчали педагогів основ соціальної і фінансової освіти. Учасники знайомились із концепцією, принципами та модулями програми «Афлатот», з активними методами навчання, особливостями залучення батьків до навчально-виховного процесу, а також презентували пробні заняття на теми: «Потреби і ресурси», «Зберігаємо, витрачаємо, ділимося», «Я і гроші» та інші.

У дошкільному навчальному закладі «Дударик» уже розпочалась робота щодо упровадження програми, яка формує у дошкільників ази соціальної та фінансової грамотності. Навчання проводиться в ігровій формі.

p1030461 p1030468

 

Тарас Тріщук