Соціальний захист та здоров’я

Для виявлення дітей пільгового контингенту у вересні 2018 р. було проведено соціальне опитування сімей. Складений соціальний паспорт ЗДО № 23. Громадським інспектором Камінською С.С. розроблені відповідні напрямки роботи з дітьми із багатодітних сімей, неповних, сімей, діти яких потребують соціальної опіки. З батьками та членами родин проведена роз’яснювальна робота щодо права користування пільгами, проведене матеріально-побутове обстеження сімей дітей пільгового контингенту.

Станом на 31.05.2019 року у ЗДО налічуються наступні пільгові категорії:

  • багатодітні (для цієї категорії організовано 50% оплата за харчування) – 43сімей

100% звільнення від оплати за харчування

  • малозабезпечені – 17 сімей
  • АТО – 22 сімей
  • за поданням керівника – 2 дитини
  • діти-інваліди – 2

Було розроблено та проведено ряд заходів: проведено благодійну акцію до Дня Святого Миколая  дітям  пільгової категорії. Батькам надаються додаткові консультації спеціалістів. Громадським інспектором здійснюється систематичний контроль за кризовими сім’ями.

У ЗДО №23 «Дударик» призначено вихователя Камінську С.С. уповноваженою особою для здійснення невідкладних заходів реагування у випадках виникнення фактів насильства та уповноважену особу за реалізацію норм законодавства у сфері запобігання та протидії булінгу (цькуванню).

На достатньому рівні ведеться медичне обслуговування, яке здійснюють сестри медичні старші Чепіжак Л.М. та Захарчук Г.М. у співробітництві з дитячими лікарями під контролем завідувача. Головним завданням є дотримання санітарно-гігієнічного режиму в приміщенні і на території, проведення оздоровчо – профілактичної роботи кожного дня та організації харчування (вживання фіто чаїв, аромотерапія, кольоротерапія, казко терапія)

Планомірно проводяться антропометричні виміри дітей: групи раннього віку – 1 раз у місяць, дошкільні групи – 1 раз у квартал. Проводиться огляд дітей на педикульоз один раз на 10 днів. Раз на рік проводяться обстеження дітей на ентеробіоз.

Щомісячно вираховується індекс здоров’я.

Хочеться звернути увагу на те, що вихователі працюють у тісному контакті із медичним персоналом закладу по оздоровчо-профілактичній роботі, проводяться різні форми роботи з фізвиховання, а саме: ранкова гімнастика, гімнастика пробудження, коригуюча гімнастика, організація фізичних занять на свіжому повітрі.

Постійно проводиться моніторинг захворюваності дітей ЗДО. Під особливим контролем температурний режим приміщень.

Аналіз захворювання проводиться на основі даних річного статистичного звіту, який складається на основі медичної документації, яка ведеться щоденно. На кожну дитину в групі ведеться лист здоров’я.

Під контролем адміністрації залишається і медичне обслуговування педагогічних працівників і обслуговуючого персоналу. Двічі на рік працівники проходять поглиблений медичний огляд, проводиться обстеження в баклабораторії.