Соціальний захист та здоров’я

Для виявлення дітей пільгового контингенту у вересні 2020 р. було проведено соціальне опитування сімей. Складений соціальний паспорт ЗДО № 23 «Дударик». Громадським інспектором Кукудяк І.В. розроблені відповідні напрямки роботи з дітьми із багатодітних сімей, неповних, сімей, діти яких потребують соціальної опіки. З батьками та членами родин проведена роз’яснювальна робота щодо права користування пільгами, проведене матеріально-побутове обстеження сімей дітей пільгового контингенту.

 Станом на 31.05.2021 року у ЗДО налічуються наступні пільгові категорії:

  • багатодітні (для цієї категорії організовано 50% оплата за харчування) – 45 сімей

100% звільнення від оплати за харчування

  • малозабезпечені – 16 сімей
  • АТО – 19 сімей
  • діти-інваліди – 4

Батькам надаються додаткові консультації спеціалістів. Громадським інспектором здійснюється систематичний контроль за кризовими сім’ями.

У ЗДО №23 «Дударик» призначено вихователя-методиста Балаш О.Р. уповноваженою особою для здійснення невідкладних заходів реагування у випадках виникнення фактів насильства та уповноважену особу за реалізацію норм законодавства у сфері запобігання та протидії булінгу (цькуванню).

На достатньому рівні ведеться медичне обслуговування, яке здійснюють сестри медичні старші Чепіжак Л.М. та Захарчук Г.М. у співробітництві з дитячими лікарями під контролем завідувача. Головним завданням є дотримання санітарно-гігієнічного режиму в приміщенні і на території, проведення оздоровчо-профілактичної роботи кожного дня та організації харчування (вживання фіто чаїв, аромотерапія, кольоротерапія, казкотерапія).

У зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19) організація протиепідемічних заходів у закладі здійснювалася відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.09.2020 №55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID – 19)». Сестрами медичними Чепіжак Л.М. та Захарчук Г.М. було розроблено План протиепідемічних заходів для роботи ЗДО №23 «Дударик» в умовах адаптивного карантину.

В червні 2021 року Івано-Франківським міським управлінням держпродспоживслужбою здійснювалася перевірка виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19). В результаті перевірки було визнано належну організацію роботи закладу  щодо дотримання вимог.

 Планомірно проводяться антропометричні виміри дітей: групи раннього віку – 1 раз у місяць, дошкільні групи – 1 раз у квартал. Проводиться огляд дітей на педикульоз один раз на 10 днів. Раз на рік проводяться обстеження дітей на ентеробіоз.

Щомісячно вираховується індекс здоров’я.

 Хочеться звернути увагу на те, що вихователі працюють у тісному контакті із медичним персоналом закладу по оздоровчо-профілактичній роботі, проводяться різні форми роботи з фізвиховання, а саме: ранкова гімнастика, гімнастика пробудження, коригуюча гімнастика, організація фізичних занять на свіжому повітрі.

 Постійно проводиться моніторинг захворюваності дітей та працівників ЗДО, зокрема, на COVID – 19. Під особливим контролем температурний режим приміщень та проведення дезінфікуючих заходів, які зумовлені роботою закладу в умовах карантину.

Аналіз захворювання проводиться на основі даних річного статистичного звіту, який складається на основі медичної документації, яка ведеться щоденно. На кожну дитину в групі ведеться лист здоров’я.

Під контролем адміністрації залишається і медичне обслуговування педагогічних працівників і обслуговуючого персоналу.

dudaryk