Пам’ятка батькам

Пам’ятка батькам

  1. Для закріплення результатів логопедичної роботи ваші діти потребують постійних домашніх занять.
  2. Час занять (15 – 20 хв.) повинен бути введений у режим дня. Сталий час занять дисциплінує дитину, допомагає засвоєнню навчального матеріалу.
  3. Необхідно визначити, хто саме з дорослого оточення дитини буде з ним займатися за завданнями логопеда; необхідно виробити єдині вимоги, які будуть пред’являтися до дитини.
  4. При отриманні завдання уважно ознайомтеся з його змістом, переконайтеся в тому, що воно вам зрозуміле. У випадках ускладнень проконсультуйтеся з вихователем або логопедом.
  5. Підберіть наочний або ігровий матеріал, який вам буде потрібний для занять. Продумайте, який матеріал ви можете виготовити разом із дитиною.
  6. Будьте терплячі з дитиною, уважні до неї під час занять. Ви повинні бути доброзичливі, співчутливі, але досить вимогливі. Не забувайте відзначати успіхи дітей, хвалити їх за досягнуті результати.  

Пам’ятка батькам для організації занять

за завданням логопеда

  1. Заняття повинні бути регулярними, носити цікавий, ніяк не примусовий характер, не перетворюватися на додаткові навчальні години.
  2. Заняття можуть проводитися під час прогулянок, поїздок. Але деякі види занять вимагають обов’язкової спокійній ділової обстановки, а також відсутності відволікаючих чинників.
  3. Необхідно привчати дитину до самостійного виконання завдань. Не слід поспішати, показуючи, як потрібно виконувати завдання, навіть якщо дитина засмучена невдачею. Допомога дитині повинна носити своєчасний і розумний характер.
  4. Заняття повинні бути нетривалими, не викликати втоми, пересичення. Бажано повідомляти дитині про те, які завдання він буде виконувати завтра.
  5. Необхідно урізноманітнити форми і методи проведення занять, чергувати завдання зі збагачення словника із завданнями з розвитку пам’яті, уваги, звуковимови, розвитку мовлення.
  6. Необхідно підтримувати в дитини бажання займатися, стимулювати її до подальшої роботи, заохочувати успіхи, вчити долати труднощі.

  

 

Бажаємо вам успіхів у заняттях, радості в спілкуванні!

dudaryk