Поради батькам дошкільнят для комфорту їх малят

  • Своєчасний прихід в дитячий садок – необхідна умова правильної організації освітньо-виховного процесу. Саме тому до дошкільного закладу слід приводити та забирати дитину в установлений час: з 7.30 до 8.30, щоденно, окрім вихідних та святкових днів. Забирати малюка повинні дорослі члени родини. Неповнолітні (діти до 16 років) не мають права забирати дітей. У непередбачених домашніх ситуаціях необхідно заздалегідь повідомити вихователів групи, що дитину приведуть пізніше вищезазначеного часу.
  • Приводити дитину до дитячого садка потрібно чисту і здорову, охайно одягнену та відповідно сезону. Для дітей, які вперше йдуть у дошкільний заклад, особливу увагу варто звернути на навички самообслуговування, на уміння одягатися і роздягатися. Підбираючи одяг для дитини, слід уникати наявності на ній дрібних ґудзиків, кнопок, крючків, шнурків.
  • Дитячий одяг має бути вільним, із натуральних тканин: бавовняним чи в поєднанні з віскозою, із легкої натуральної вовни. Особливу увагу необхідно звернути на шкарпетки та колготки – вони також мають бути із натуральних тканин, інакше стопи дитини будуть постійно вологими і холодними. Взуття малюка повинне бути легким, теплим, відповідати розміру ноги, легко зніматися і взуватися. Не бажане носіння комбінезонів.
  • Окрім того, одяг малюка має носити чіткі орієнтири «перед-спинка», а також більш зручну для одягання горловину чи застібку. Бажано, щоб у дитини на одязі був хоча б одна кишеня, де б вона змогла носити свої «скарби». Не зайвим буде вашому малюку і достатня кількість носових хустинок.
  • Необхідно мати не менше двох комплектів змінної білизни: хлопчикам – шорти, колготки, трусики, дівчаткам – колготки, трусики. В теплу пору року – шкарпетки, гольфи; не менше двох комплектів змінної білизни для сну.
  • Щоб уникнути випадків травматизму, батькам слід перевіряти вміст кишень в одязі малюка на наявність небезпечних предметів ( ножиці, ножі, булавки, цвяхи, дзеркальця, скляні флакони, намистинки, ґудзики тощо).
  • У разі невідвідування дитиною дошкільного закладу необхідно повідомляти вихователів групи про причину відсутності і принести медичну довідку про задовільний стан дитини.
  • Оплата за харчування дитини в дошкільному закладі проводиться за фактичним перебуванням дитини в дошкільній групі до 10 числа кожного місяця. Оплачену квитанцію слід показати вихователям групи.
  • Батькам або особам, які їх замінюють категорично забороняється давати дітям та приносити в групу будь-які продукти харчування.
  • Користуйтеся входами, які знаходяться зі сторони Ваших груп. Так  збережете тепло і чистоту у приміщенні, де перебувають Ваші малюки.
  • Не рекомендуємо одягати дітям прикраси із золота та срібла, давати із собою цінні, коштовні іграшки.
  • Педагоги готові поспілкуватися з батьками, вранці до 8.15 та ввечері після 17.00. В інший час педагог працює з групою дітей, і відволікати його не рекомендується.
  • До педагогів групи, незалежно від їх віку, слід звертатися на Ви, по імені та по батькові. Конфліктні спірні ситуації необхідно вирішувати за відсутності дітей. Батьки зобов’язані відвідувати групові та загальні збори, виконувати рішення батьківського комітету групи, Благодійного фонду та Ради закладу.